10 Temmuz 2014 Perşembe

Ev Dekorasyonunun Önemli Parçası; Sehpalar

Sehpalar evimizin özellikle de –orta sehpalardan bahsettiğimizde- salonlarımız için fazlasıyla önemli bir parçadır. Peki ama sehpa alırken nelere dikkat edilmesi gerekir? Hangi sehpalar daha kullanışlıdır, hangileri daha dekoratiftir? İşte bu yazımda size bu soruların cevaplarını elimden geldiğince vermeye çalışacağım.



Öncelikle sehpa alırken dikkat etmeniz gerekenleri yükseklik, şekil, uzunluk ve malzeme başlıkları altında toplayabileceğimizi söyleyebilirim. Sehpanın yüksekliği neden önemlidir? Çünkü önüne koyacağınız koltuğun boyuyla uyumlu olmadığı taktirde size rahatsızlık verecektir. Şekil de şüphesiz ki estetik açıdan önemli. Bu bağlamda zigon sehpa modellerinin beni diğerlerine nazaran daha çok cezp ettiğini söyleyebilirim. Zigon sehpa modelleri hem duruşlarıyla hem de yerden kazandırma işlevleriyle her anlamda kullanışlı.

Bunun yanı sıra uzunluk da yine hem kullanım hem de estetik açıdan önem taşımaktadır. İdeal sehpa uzunluğu önüne koyacağınız koltuğun yarısı ile üçte ikisi arasında olmalıdır. Aksi halde hem mekanı daraltacak hem de kullanım alanını azaltacak ve de kötü bir görünüme sebebiyet verecektir. Malzeme noktasında ise, ahşap, metal ya da cam modeller seçebilirsiniz. Bu elbette ki mekandaki diğer öğelerle uyumluluğuna göre karar verilebilecek bir tercihtir.



Tüm bu değişkenleri göz önüne aldığınızda bana kalırsa evinize alacağınız sehpa modellerini öncesinde internet üzerinden araştırma yaparak satın almak zamandan kar etmeniz noktasında önem taşıyacaktır. Bu noktada da Evidea sitesindeki İnegöl Mobilya markasına bakmanızı kişisel olarak tavsiye edebilirim.

Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder